Go er en tankesport og stammer fra Kina og er formentlig verdens ældste brætspil, hvor reglerne ikke har forandret sig gennem 2000 år.

Her på Ringsted Go Klubs hjemmeside kan du finde information om klubben og Go generelt.

Spil Go i Ringsted Go Klub

Vi mødes lørdage kl. 14:30 - 18 på Cafe Vivalidi, Sct. Hansgade 18, 4100 Ringsted.

Læs mere om klubben under Klubben/Voksne, hvor du også finder link til at tilmelde dig de enkelte arrangementer.

Klubben dækker geografisk hele Midtsjælland, Vestsjælland og Sydsjælland og alle er velkomne uanset erfaring.

Er du under 16 år?

Vi har en ungdomsklub, som spiller torsdage kl. 16 - 18 på Dagmarskolen lokale 35 i Ringsted.

Du kan læse mere om klubben under Klubben/Børn og unge.

Vi starter den 12. august.

18. maj 2021

Seneste nyheder

Nytårsgo er aflyst

Vi har fået et brev fra Ringsted Kommune, hvor vi bliver bedt om at aflyse alle arrangementer frem til den 4. januar.

Derfor bliver vi nødt til at aflyse vores traditionelle nytårs-go lige som sidste år. Nytårs-go har ellers altid været en del af aktiviteterne i Ringsted Go Klub lige fra starten, og vi håber at det kan lade sig gøre at holde vores tradition i hævd til næste år, selv om det nu har været aflyst to år i træk.

Vi er på nuværende tidspunkt ikke klar over om vi i hvilket omfang vi kan gennemføre de forskellige aktiviteter mellem den 4. og 19. januar, men vi arbejder på at finde ud af det.

Nytårsgo

Vi afholder vores årlige nytårs-go hyggedag søndag den 2. januar 2022 på Cafe Vivaldi, Sct. Hansgade 18, 4100 Ringsted.

Dette arrangement er for alle medlemmer, også de unge, hvis de har en voksen eller familie med.

Fra kl. 14:30 – 18 spilles der go. Hvis du er familiemedlem, har du mulighed for at lære spillet nærmere at kende og prøve det.

Fra kl. 18 er der spisning og hygge for dem, som har lyst.

Bemærk, at al forplejning er på egen regning under hele arrangementet. Det er ikke muligt, at medbringe mad- og drikkevarer.

Årets sidste klubdag

Lørdag den 27. november var årets sidste klubdag, selv om vi holder turnering den 4. december.

God jul! Vi ses igen til nytårsgo den 1. januar.

28. november 2021
#2169

Ringsted Go Klub til Danmarksmesterskaberne 2021 i Go

Fem af Ringsted Go Klubs medlemmer deltog i Danmarksmesterskaberne 2021 i Go i Aarhus den 22. – 24 oktober.

Det foregik på Folkestedet i Aarhus, som havde nogle gode faciliteter til afholdelse af turneringen. Vi havde et stort lokale, hvor selve turneringen foregik, og masser af udenomsplads til snak og hygge mellem de enkelte runder.

I år deltog 22 Go spillere fra de danske Go klubber, en enkelt udenfor klub, to fra Tyskland, så vi var i alt 25 deltagere, hvilket må siges at være et godt fremmøde.

En af de 22 deltagere fra danske klubber havde kinesisk statsborgerskab og gik derfor som kineser. Det gave en længere diskussion i begyndelsen angående præmier og sammensætningen af top-gruppen.

Der var en del nye spillere, som vi (Ringsted Go Klub) ikke kendte, og det var både spændende at møde dem over brættet og lære dem at kende.

Vi fik ikke socialiseret så meget med de andre klubber om aftenen da det kun var fredag, hvor det var praktisk muligt. Men tre af os fra klubben lykkedes da at finde et ledigt bord på en restaurant den aften. Maden var faktisk så god, at vi snakkede mere om maden end om Go. Ja, det lyder utroligt.

Lørdag aften havde vi delegeret møde i Dansk Go Forbund, hvilket som sædvanligt krævede større udholdenhed og tålmodighed end et spil Go med 90 minutters betænkningstid per spiller.

Det er svært at pege på nogle spil i turneringen, som ikke indeholdt drama, som man kunne bruge lang tid på at snakke om. Men sådan er Go.

Her ses Nicolai fra Ringsted Go Klub spille mod en forholdsvis ny Go spiller (Som er erfaren skak spiller) fra Aarhus Go Klub. Efter spillet fortalte Nicolai, at det var som at spille mod sig selv, blot i en 10 år yngre udgave. Man kan på billedet næsten se hans forundring over at møde en 10 år yngre Go dobbeltgænger.

Vi kunne dog ikke undgå at møde hinanden i enkelte runder. Her ses Jive og Kim fra klubben i dyb trance, mens de overvejer deres næste træk. Det er næsten som at se dem spille på en klubdag. Derfor var de da også begge glade for, at møde modstandere fra de andre klubber i de andre runder.

Vinderen af DM21 blev Søren Ohlenbusch (4 dan) fra Odense Go Klub, som tog titlen tilbage fra Mathis Isaksen (4 dan) som vandt sidste år i Ringsted.

På billedet ser i formanden Rasmus Bisschop-larsen for Dansk Go Forbund overrække førstepræmien til Søren, som udover et økonomisk tilskud til et udenlandsk mesterskab vandt et kuglespil i træ.

Aarhus havde oprindeligt tænkt at uddele præmier til de tre bedst placerede i mellemgruppen, men da der var 2 udlændinge i topgruppen, fik disse (Renate og Zijun) hver en præmie i stedet for WM-point, hvilket var en god løsning. Den sidste præmie blev givet til vinderen af mellemgruppen (Lars Kristensen).

Normalt bliver der uddelt præmier til alle kyu-spillere, der vinder 5 ud af 6 mulige spil. Denne præmie bliver kun uddelt hver 10. år. Sidste år lavede vi det hurtigt om, så alle kyu-spillere, der havde vundet 4 spil af 6 mulige fik en præmie. I år havde Aarhus lavet det officielt, så der var præmie til alle kyu-spillere, der havde vundet 4 spil ud af 6 mulige. Følgende vandt denne prmæie: Nicolai Ryge (Ringsted), David Kristensen (København), Johan Jessen (Aarhus) og Felix Stosiek (Thisted).

Desuden blev der en præmie til U20 mesteren (David Kristensen).

På billedet ser i formanden Rasmus Bisschop-larsen for Dansk Go Forbund overrække førstepræmien til Søren, som udover et økonomisk tilskud til et udenlandsk mesterskab vandt et kuglespil i træ.

Da vi stillede op i styrkeområdet 18 - 10 kyu, så var vi ikke den klub som dominerede turneringen i den høje ende. Men det er vigtigt som klub, at vi deltager i så mange turneringer som muligt, så vi får noget erfaring.

Vi var dog alle enige om, at det var en virkelig god turnering. Samlet set var vi alle tilfredse med vores indsats og vi fik erfaringen med os, og alt det sociale som følger med ved at spille Go.

Henrik Falk, RGK, 22. november 2021
#2168

Klubdag aflyst

Klubdagen lørdag den 20. november er aflyst på grund af manglende tilmeldinger.

18. november 2021
#2167

 1. Hver lærer vil være i stand til at indstille sin egen tilgængelighedskalender til individuelle lektioner.
 2. Hver lærer vil være i stand til at offentliggøre tilbud til deres egne gruppetimer.
 3. Go -studerende kan bestille individuelle lektioner og deltage i gruppetimer med lærere efter eget valg.
 4. Det vil være muligt at få påmindelser inden lektionerne via e-mail og SMS.
 5. Det vil også være muligt at forbinde egen polgotekalender med Google Kalender.
 6. Eleverne vil kunne skrive meninger efter hver lektion.
 7. Hver elev vil også kunne se deres tidligere Go-lektioner i deres egen polgote-konto.

Tag del i projektet!

Få rabatter til fremtidige Go -lektioner.

Få Go -udstyret efter store rabatter, leveret til ethvert land i verden.

Få en chance for at blive andelshaver i polgote.com.

Læs flere detaljer og deltag i projektet:
https://www.pozible.com/profile/polgotecom

Lad os udvikle Go — uddannelse sammen!

Polgote.com — Markedspladsen for Online Go-lektioner

Mateusz Surma, 2p, 9. november 2021
#2165

Covid-19 ved DM

Dette års Danmarksmesterskaber blev desværre ramt af covid-19, da nogle deltagere efterfølgende blev testet positive med covid-19 og at de mente at være blevet smittet inden DM. Dette betød, at alle der havde været med ved DM kunne være blevet smittet med covid-19 under DM.

Da Ringsted Go Klub havde haft 5 deltagere med ved DM og alle i bestyrelsen af Ringsted Go Klub havde været med ved DM, og selv om alle var fuld vaccineret, valgte vi at holde klubben lukket en uge ind til alle var færdigtestet, for at undgå yderligere sprædning af covid-19 i klubben.

Efterfølgende viste de sig at to af vores medlemmer var blevet smittet med covid-19 tiltrods for at alle var færdigvaccineret. Begge medlemmer har det godt igen, og er kommet igennem sygdomen uden behov for lægehjælp.

Klubben er derfor blevet åbnet igen, og fungere som normalt igen fra og med den 4. november.

1. november 2021
#2165

Review fra JNOGP 1

Alle reviews af spil fra JNOGP 1 2021 er nu tilgængelige på vores youtube kanal.

De er her listet efter styrken af den svageste spiller, hvilket formentligt gør at de letteste review står først på listen og niveauet stiger ned gemmen listen.

SpillereReview
Michaelsen, Peter (18 kyu) — Falk, Henrik (18 kyu)Kjeld Petersen (1 dan)
Falk, Henrik (18 kyu) — Nørgaard, Finn (8 kyu)Kjeld Petersen (1 kyu)
Ryge, Nicolai (12 kyu) — Peter, Michaelsen (18 kyu)Kjeld Petersen (1 kyu)
Ryge, Nicolai (12 kyu) — Petersen, Kjeld (1 kyu)Mathis Isaksen (4 Dan)
Nørgaard, Finn (8 kyu) — Johansen, Kim (11 kyu)Mathis Isaksen (4 Dan)
Petersen, Kjeld (1 kyu) — Johansen, Kim (11 kyu)Mathis Isaksen (4 dan)
Nørgaard, Finn (8 kyu) — Petersen, Kjeld (1 kyu)Mathis Isaksen (4 dan)

1. november 2021
#2164

Spilleglade samuraier og vikinger dystede på Ringsted Bibliotek

Torsdag den 21. oktober kl. 15 – 18 var der for tredje år i træk brætspilsworkshop i Ringsted, ligesom sidste år med overskriften: "Lær at spille som en samurai eller viking". Denne gang var antallet af spil, som blev præsenteret, udvidet lidt, idet der også blev undervist i både middelalder-Backgammon (Tabula) og i det nyere Backgammon-spil, som blev udviklet i England i 1600-tallet. Vikingernes og samernes Nefatavl (Tablut) var også på programmet, og der blev ligesom på de to første workshops instrueret i samuraiernes yndlingsspil Go og Shogi samt i Othello. Sidstnævnte spil blev ganske vist opfundet i England i 1882, men det er fra Japan, spillet (med to mindre regelændringer) siden 1970erne har bredt sig til resten af verden under navnet "Othello".

Go

Othello

Omkring 25 personer deltog i workshoppen, heraf halvdelen som instruktører i spillene. Fra Ringsted Go Klub, som har taget initiativ til disse workshops, deltog denne gang Nicolai Ryge, Ievgen Liubymkin og Kim K. Johansen som instruktører i Go. Desuden medvirkede Torben Pedersen og Lars Erik Linderod som instruktører i Shogi, Peter Michaelsen, Xiaofang Qu Jensen og Elisabeth Caohuimin Ulvedal Jensen som instruktører i Othello, Aage Nielsen som instruktør i Nefatavl, Erik Gottlieb Østergaard og Tommas Jørgensen som instruktører i Tabula og bl.a. Finn Bahn og Saban Simsek som instruktører i Backgammon.


Backgammon

Tabula

Hnefatafl

Arrangementet var resultatet af et samarbejde mellem Ringsted Go Klub, Dansk Shogi Forbund, Dansk Othello Forbund, World Tafl Federation og Ringsted Backgammon Klub.Shogi

Der er god stemning med japansk udsmykning, og Peter Fogh fra Seidokan kommer muligvis og åbner baren på et tidspunkt hvor der er mulighed for at smage god japansk Sake

Vi ser frem til at se mange af jer i København d. 12. – 13. februar 2022.

Se invitation her:
http://www.kgok.dk/inv/ambcup22i.html

Københavns Go Klub, 12. oktober 2021
#2159

Bestyrelsen varsler prisstigning fra 2023

På bestyrelsesmødet den 25. september stod det klart at Ringsted Go Klub ikke har penge nok til at kunne gennemføre, de ting vi gerne ville.

Klubben har haft flere udgifter end vi havde tænkt at vi skulle have i 2021.

På den positive side, har klubben haft fremgang i medlemstal, hvilke har medført, at vi bliver nødt til at invistere i mere spilmateriale, men vores kontingent har ikke fulgt med tiden, så vi nu skal indkøbe mere spilmateriale end det ekstra bidrag fra flere kontingenter kan bære. Derfor bliver det vist nødvendigt at sætte kontingentet op fremover.

Bestyrelsen påtænker derfor at ændre i kontingentet, således at det fremover kan komme til at koste:

 • Over 19 år: 25kr/mnd (300kr om året)
 • Under 20 år: 20kr/mnd (240kr om året)
 • Under 16 år: 12,50kr/mnd (150kr om året

26. september 2021
#2157

Ny kalender på vores hjemmeside

Hidtil har vi haft 2 kalendere på vores hjemmeside, en for voksne og en for børn. Det har imidlertid vist sig at være meget svært at holde opdateret og desuden ret forvirrende.

Derfor er de to kalendere nu sat sammen til en kalender, hvor de forskellige punkter i kalenderen har fået forskellige farver.

Vi håber på at dette kalenderformat, vil skabe bedre overskuelighed end det gamle format.

Web-administrator, 26. september 2021
#2155

26th European Youth Go Championships

Afholdes i år online på OGS

15. – 17. Oktober 2021

Der spilles 19x19, japanske regler, komi 6½, hovedtid 60 min, byoyomi 15 sten på 5 min.

Deltagerne er inddelt i U20, U16 og U12.

Man skal være medlem af en dansk klub eller DGF for at kunne deltage som dansker.

Læs mere https://eurogofed.org/youth/2021.html.

12. september 2021
#2153

Dear all,

We have prepared for the EYGC2021 online, you can find the announcement here : https://www.eurogofed.org/youth/2021.html

An important aspect of the online event will be collecting the entry fees. We would highly appreciate the support from National Associations or Federations by collecting the money at national level and sending a single payment to EGF, whenever possible .

This is especially the case for countries that have been actively participating with a larger number of youth at the EYGC during recent years : Russia, France, Romania, Ukraine, Germany , UK and Croatia.

We will update soon the final list for the referee committee and anti cheating committee as well as how this championship will be related to qualifications to world youth events.

For now please help us spread the word and have your talented youth register for the upcoming EYGC 2021.

On behalf of the EGF and the organization team,
Catalin Taranu

Ringsted Go Klub har oprettet en YouTube kanal

Her vil vi fremover offentliggøre forskellige Go videoer fra klubben og turneringer.

Lige nu har vi offentliggjort videoer med gennemgange af spil i "John Nielsen Online Grand Prix 2021/2022".

Du kan se følgende kampe fra første runde i første turnering

 • Henrik Falk (Hvid, 18 kyu) - Peter Michaelsen (Sort, 18 kyu) - Gennemgang: Kjeld Petersen
 • Kjeld Petersen (Hvid, 1 kyu) - Finn Nørgaard (Sort, 8 kyu) - Gennemgang: Mathis Isaksen

Du kan finde YouTube kanalen her:
https://www.youtube.com/channel/UC6WP5BCOLiJG-vFP_Ft7IHA

Husk at trykke "Abonner", så du kan følge kanalen fremover.

Det er os bekendt første gang at nogen forsøger at lave en YouTube-kanal om go på dansk. Derfor er de første forsøg ikke helt så gode, som vi kunne ønske os, men vi øver os, så vi kan gøre det bedre næste gang.

28. august 2021
#2152

Ringsted John Nielsen Online Grand Prix 2021/2022 – Turnering 2

Periode: 10 oktober – 11. december 2021

Tilmeldingsfrist: Torsdag den 7. oktober 2021

Du kan læse mere om tilmelding og spilleplan for turneringen her: https://ringsted-go-klub.dk/RGK/Turneringer/ringsted-jnogp2021-2.html

Bemærk at der i planen er taget hensyn til DM i Go 2021 i Aarhus.

Som i første turnering er der opstartsmøder på Discord søndage kl. 13 og review torsdage kl. 18. Se nærmere datoer i spilleplanen.

Du kan læse mere generel information om turneringen og regler på Dansk Go Forbund hjemmeside: https://danskgoforbund.dk/hjem/index.php/jnogp

Har du spørgsmål så send mail til: jnogp@ringsted-go-klub

Følg i øvrigt med i første turnering på https://ringsted-go-klub.dk/RGK/Turneringer/ringsted-jnogp2021-1.html

20. august 2021
#2150

Flensborg Efterårsturnering

Søndag den 12. september

Tilmelding: Hauke Ingmar Schmidt: his@gmx.de

20. august 2021
#2151

64th European Go Congress

22nd July – 7th August, Vatra Dornei Romania

Den officelle hjemmeside for den 64. europæiske Go-kongres i Romanien i 2022 er nu tilgængelig.

https://egc2022.ro/

Lad os håbe at denne go-kongres kan afholdes uden covid-19.

20. august 2021
#2149

European Pair Go Championship in Nis, Serbia

Registration form, as well as venue and other information are available on this website – http://epgc21.in.rs We would appreciate early registrations very much, so please notify potential participants as soon as possible. If anyone needs assistance in finding good and affordable accommodation - don't hesitate to contact us.

Regarding COVID-19 situation in Serbia, it's kind of stable - there are no special restrictions and we are not expecting that to change in the near future. Test or vaccination certificate is necessary for entering Serbia (more details).

Mihajlo Andjelic
President, Serbian Go Federation
18. august 2021
#2147

Next Season of the EGF-Academy will start in September

If you do not yet know what the EGF-Academy is, please check out the flyer that is attached to this email or have a look at our website.

The full schedule for Season 14 is:

 • Cycle 1: Sep 13 - Oct 8
 • Cycle 2: Oct 11 - Nov 5
 • Cycle 3: Nov 8 - Dec 3
 • Cycle 4: Dec 6 - Dec 17
 • 2 week winter break
 • Jan 3 - Jan 14

Previous students

Please tell me which Cycles you want to join. (You can change your mind until a few days before the start of the Cycle.)

Players who apply for the first time, please fill in this online application form: https://forms.gle/d4XMCtDckLrZbdcU9

The participation fee is 25 Euros per Cycle

It can be paid by Paypal, Bank Transfer, or with SEYGO vouchers. More details in the info section of our websites.

You can join our general WhatsApp chat for announcements to stay informed: https://chat.whatsapp.com/BUWGYEUKNUVHPMNYfMIVMQ

Gabriel, 18. august 2021
#2148

Nyt fritidstilbud til børn og unge i Ringsted Kommune.

Ikke alle børn er til fysisk sport, selvom det naturligvis er sundt. Derfor tilbyder Ringsted Go Klub nu et alternativ til den gruppe børn nemlig brætspillet og tankesporten Go.

Ringsted Go Klub starter ungdomsafdeling

Go – Verdens sejeste brætspil – i Ringsted Ungdoms Go Klub

Nyt fritidstilbud til børn og unge i Ringsted Kommune for alle unge mellem 6 – 16 år.

Nyt hold starter:
Torsdag 12. august 2021 kl. 16 – 18
Torsdag 19. august 2021 kl. 16 – 18

Go er en tankesport og stammer fra Kina og er formentlig verdens ældste brætspil, hvor reglerne ikke har forandret sig gennem 2000 år. Go kom til Japan, hvor samuraierne bla. brugte spillet som træning. Senere har det bredt sig til hele verden.

DM 2021

Turneringen afholdes: d. 22. – 24. oktober 2021.

Lokationen bliver
Folkestedet,
Carl Blochs Gade 28
8000 Aarhus
,
hvor Aarhus Go Klub tidligere har afholdt DM.

Sidste klubdag inden sommerferien

Den 3. juli var sidste klubdag inden sommerferien.

Vi var 4 fremmødte til den sidste klubdag inden sommerferien, hvilket var nok til at vi kunne tage et par hyggelige spil.

Vejret var noget lunefuld, og vi kunne ikke finde ud af om det skulle blive regn eller ej. Derfor valgte vi at spille indendør, og nød at de fleste restriktioner er blevet ophævet-

Kim spillede mod Peter, der havde fået 4 handicap-sten, men tabte med inponerende ½ point i en meget lige kamp.

Nicolai spillede mod Jive i et lige spil. Det blev et spil med mange grupper, der hverken var levende eller døde. Til sidst lykkedes det Jive at slå en af Nicolais grupper ihjel, og Nicolai måtte opgive efter et stykke tid.

Vi ses efter sommerferien den 31. juli eller 3. august, eller ved Sommersjov den 27. juli eller 5. august.

4. juli 2021
#2144

Ny online go turnering i Danmark

John Nielsen Online Grand Prix 2021/22

"John Nielsen Online Grand Prix" er et dansk online go grand prix, der består af 4 turneringer i løbet af året af cirka 2 måneders varighed. Turneringen forkortes "JNOGP".

Turneringen er opkaldt til minde for John Nielsen fra Odense Go Klub, som gennem mange år arrangerede landsdækkende turneringer, så go spillere kunne lære hinanden at kende på tværs af klubberne og derved styrke sammenholdet i det dansk go samfund.

Der anvendes Dansk Go Forbunds Discord server som mødested og review af spil. Der vil også blive sendt mail ud til deltagerne med spilleprogrammet, så det er ikke et krav at have Discord. Alle spil bliver indberettet til EGF.

Go spillere, som ikke er organiseret i DGF er velkomne, men skal betale ekstra gebyr til DGF for at deltage.

Der anvendes den officielle EGF rating og der spilles i tre grupper:

 • Gruppe A: Dan-spillere
 • Gruppe B: Single-kyu spillere
 • Gruppe C: Dobbelt-kyu spillere

Hvis en spiller ikke har en officielt EGF grad, kan der tildeles en grad af turneringsledelsen efter bedste skøn.

Der uddeles præmier til vinderne af hver gruppe for hver turnering.

Efter hver turnering tildeles spillerne GP point, og når "JNOGP 2021/22" afsluttes efter fire turneringer vil den spiller med flest GP point i hver gruppe blive Grand Prix mester.

På Dansk Go Forbunds hjemmeside: https://danskgoforbund.dk/hjem/index.php/jnogp kan du læse mere om turneringen og løbende se status på turneringen.

Den første turnering er arrangeret af Ringsted Go Klub og starter søndag 1. august kl. 13 – 15 med møde på Discord.

Tilmeldingsfristen er Torsdag 29. juli 2021.

På Ringsted Go Klubs hjemmeside: https://ringsted-go-klub.dk/RGK/Turneringer/ringsted-jnogp2021-1.html kan du læse alt omkring det praktiske til den første turnering.

4. juli 2021
#2143

Klubdag den 12. juni aflyst

Klubdagen den 12. juni er blevet aflyst på grund af manglede tilmeldinger.

11. juni 2021
#2142

Moyo Open 2021

will take place in Pardubice as usual, 17th – 18th of July. We heartily invite all players keen to play. I am enclosing information about the tournament in a leaflet

All information are also available here – https://goweb.cz/wp-content/uploads/2021/05/pce-go-en_2021.pdf

Registration is opened here – http://www.goverband.at/registration//index.php?turnier=Pardubice2021

List of pre=registered players is available here – http://www.goverband.at/registration//reg_spielerliste.php?turnier=Pardubice2021

11. juni 2021
#2141

Formandens beretning

på Ringsted Go Klubs generalforsamling lørdag den 5. juni kl.14.30 på Cafe Vivaldi

11. marts 2020, få uger efter Ringsted Go Klubs sidste generalforsamling lørdag den 29. februar 2020, blev landet lukket ned som følge af corona-pandemien, som desværre stadig er iblandt os, selvom en stor del af befolkningen efterhånden er blevet vaccineret.

Forsamlingsrestriktionerne som følge af covid-19 pandemien har haft store følger for foreningslivet i Danmark, herunder for Ringsted Go Klubs aktiviteter.

Lørdag den 30. maj 2020 kunne klubben igen mødes til klubdag i det fri uden for Café Vivaldi. Det foregik under iagttagelse af de foreskrevne hygiejneregler, og alt fungerede fint. 6 spillere var mødt frem til denne begivenhed: Nicolai Ryge, Kim K. Johansen, Steven Clauwaert, undertegnede, Finn Nørgaard fra Odense Go Klub samt et nyt medlem af Ringsted Go Klub: Henrik Falk fra Næstved.

Siden da har klubben til og med 21. november 2020 mødtes regelmæssigt på Cafe Vivaldi, men en ny corona-bølge i efteråret gjorde det derefter umuligt at mødes fysisk det næste halve års tid, indtil 1. maj 2021. Den dag mødtes Nicolai, Kim, Henrik, vores nye medlem fra efteråret 2020 Ievgen Lievbymkin og undertegnede i det fri uden for cafe Vivaldi. Allerede den følgende lørdag fik vi dog lov til at sidde i lunere omgivelser inden døre i cafeen. Her deltog også Finn fra Odense samt endnu et nyt medlem af klubben, Henning Nielsen fra Lolland.

Som følge af corona-situationen har denne generalforsamling, som efter planen skulle have fundet sted lørdag den 6. marts, måttet flyttes til i dag, 5. juni.

Lørdag den 20. juni 2020 deltog jeg, bl.a. som formand for Ringsted Go Klub, i en mindehøjtidelighed for Henning Nielsens bror John Nielsen, som døde 31. maj på hospice Fyn. Efter urnenedsættelsen på Stubberup kirkegård var der mindesamvær i det nærliggende Martofte Forsamlingshus på Nordfyn, hvor mange brætspilsvenner deltog sammen med Johns familie og øvrige venner. John Nielsen var en stor ildsjæl med interesse for en række brætspil. På Ringsted Go Klubs hjemmeside har vi bragt en kort nekrolog om John Nielsen (1944-2020). Her skal kun nævnes, at han i sin tid stiftede Odense Go Klub og siden en brætspilsforening i Fredericia, hvor Go også var med i det faste program. Til minde om John Nielsen vil en online-turnering til efteråret, arrangeret af Ringsted Go Klub, blive opkaldt efter ham.

På Dansk Go Forbunds hjemmeside har den mangedobbelte danmarksmester Frank Hansen skrevet en nekrolog i anledning af at den danske Go-pioner Mogens Esrom Larsen afgik ved døden 26. marts 2020. Esrom Larsens bog "Go- erobringens kunst" er for længst udsolgt fra forlaget, men Henrik Falk har sørget for en genudgivelse af bogen som e-bog. Den kan downloades fra Henriks hjemmeside www.godojo.dk.

Henrik har desuden genudgivet Finn R. Jensens gamle bog "Om at spille Hoshi", som er dedikeret til afdøde John Nielsen, og er desuden i gang med at oversætte grækeren Haris Kopolos bog "A Go Guide from a Beginner" til dansk.

Det bør i øvrigt nævnes, at Michael Jørgensen, tidligere medlem af RGK, har doneret sine go-bøger til klubben. Disse bøger indgår nu i klubbens bogsamling, som medlemmerne kan låne og læse. Vi er meget taknemmelige for denne generøse gave.

I den lange periode i år, hvor klubben ikke har kunnet mødes fysisk, har medlemmerne jævnligt mødtes online på Discord, somme tider sammen med andre danske go-spillere. Her har der flere gange været mulighed for at få partier analyseret af et stærkt computerprogram, takket være Henrik Falk, samt af stærke go-spillere som den regerende danmarksmester Mathis Isaksen, 4 dan, fra Københavns Go Klub.

Lørdag den 15. maj arrangerede Ringsted Go Klub i samarbejde med Mathis Isaksen en undervisningsdag i Ringsted for alle 20-10 kyu-spillere i Danmark. På grund af corona-restriktionerne foregik undervisningen i det fri, og Mathis underviste de fem deltagere fra RGK i hvilke former og mønstre af sten på Go-brættet, der var gode og dårlige. Henrik Falk har bragt en mere udførlig reportage på RGK s hjemmeside. Vi er enige om, at det var et godt kursus, og at vi gerne vil have mere af den slags fremover.

Som følge af corona-restriktionerne har en lang række planlagte turneringer i Danmark og rundt omkring i verden måttet aflyses.

Det lykkedes dog heldigvis at afholde Danmarksmesterskabet i Go 16. – 18. oktober i Ringsted. Oprindelig skulle arrangementet have fundet sted i bededagsferien, 8. – 10. maj. På grund af et covid-19 udbrud på Dagmarskolen, hvor DM skulle have været afviklet, måtte turneringen med få dages varsel flyttes til et forsamlingshus, som heldigvis var et mindst lige så egnet lokale.

19 spillere deltog i turneringen, som efter 6 runder blev vundet af Mathis Isaksen fra Københavns Go Klub foran den forsvarende mester Søren Ohlenbusch fra Kiel. Derudover tog David Cruz Kristensen fra KGK titlen som U-20 mester og vandt et gavekort til Hyggeonkel. Finn Nørgaard fra OGK og Ievgen Liubymkin fra RGK vandt henholdsvis et gavekort til Hyggeonkel og til Café Vivaldi for begge at have vundet 4 ud af 5 kampe som kyu-spillere. Til sidst vandt Oliver Cruz Kristensen, KGK, en pris som Danmarks hurtigste Go-spiller.

Ringsted Go Klubs deltagere sluttede på følgende pladser: Kim Johansen, 11 kyu, blev nr.14, Ievgen Liubymkin, 14 kyu, blev nr. 15, Nicolai Ryge, 11 kyu, blev nr. 16, Peter Michaelsen, 18 kyu, blev nr. 17, og Henrik Falk, 18 kyu, blev nr. 19.

Vi er meget taknemmelige for den store sponsorstøtte til DM i Ringsted. Den største sponsor ved DM 2021 var Birkers multiservice. En anden af årets sponsorer – sammen med Hyggeonkel.dk og Café Vivaldi – var Nordicgodojo.eu, og i den forbindelse har Mathis Isaksen skrevet en artikel om DM 2021 på engelsk, som man finder via et link på Dansk Go Forbunds hjemmeside, hvor man kan se turneringsresultatet og en analyse af et afgørende parti. Desuden kan man i arkivet på Ringsted Go Klubs hjemmeside finde links til Henrik Falks og den tyske deltager Erik Schweitzers reportager fra DM. Erik Schweitzer fra Wuppertal har bragt sin artikel på Deutsche Go Bunds hjemmeside.

Under 1. runde af DM blev Henrik Falk interviewet til P4-Sjælland. Dette blev bragt til et 5 minutters indslag i P4 eftermiddag. Man kan høre indslaget på https://www.dr.dk/radio/p4sjaelland/p4-sj-eftermiddag/p4-eftermiddag-2020-10-16-16-05-5 fra 1:11:00 til 1:15:05.

På Ringsted Go Klubs hjemmeside har klubbens næstformand Kim Johansen bragt en fin artikel: "En personlig beretning om livet i RGK" med erindringer om Ringsted Go Klubs historie siden grundlæggelsen i 1980erne.

Samme sted har Henrik Falk bragt en fin reportage fra Ringsted Go Klubs årlige brætspilsarrangement, som denne gang fandt sted i Pavillonen ved siden af Ringsted Bibliotek med overskriften "Spil som en samurai eller viking". Lige som DM måtte arrangementet flyttes med kort varsel på grund af det covid-19 udbrud, som lukkede byens skoler. Derfor var arrangementet ikke nær så velbesøgt som året før, og flere brætspilsinstruktører måtte også melde afbud. Nicolai Ryge, Henrik Falk og Søren Ohlenbusch (forsvarende danmarksmester 2019) instruerede i Go. Martin Møller Skarbiniks Pedersen fra Frederiksværk instruerede i Othello og Torben Pedersen i Shogi. Peter Michaelsen instruerede i de to sidstnævnte spil samt i vikingespillet Hnefatafl.

I efterårsferien 2021 finder arrangementet sted torsdag den 21. oktober kl.15 – 18 på Ringsted Bibliotek, denne gang muligvis med deltagelse af spillere fra Ringsted Backgammon Klub som ekstra instruktører.

Et tilsvarende arrangement, men med flere forskellige brætspil finder sted lørdag den 16. oktober kl.10 – 13 på Ubby Bibliotek syd for Kalundborg. Her vil der ligeledes blive instrueret i go ved et eller flere medlemmer af Ringsted Go Klub.

Det er i skrivende stund uafklaret, hvornår DM i Go 2021 afholdes i Aarhus, sandsynligvis først eller sidst i skolernes efterårsferie.

Med hensyn til planer om aktiviteter for børn og unge, har RGK desværre måttet udskyde etableringen af en ungdomsklub til efter sommerferien 2021.

Vi har tilmeldt os "Sommersjov 2021" i Ringsted Kommune med følgende datoer fra kl.10 – 16: torsdagene 22.7., 29.7. og 5.8. (i ugerne 29 – 31) med lokale i Samlingssalen på Dagmarskolen. Arrangementerne er for børn i alderen 6 – 12 år. Henrik Falk og Nicolai Ryge vil være ansvarlige for go-instruktionen, også i den nye ungdomsklub, som begynder torsdag den 12. august kl.16 – 18 i lokale 35 på Dagmarskolen.

Det er med stor glæde at Ringsted Go Klub har modtaget Go undervisningsmateriale fra KSPO (Korean Sports Promotion Foundation) til brug for det kommende ungdomshold. Vi har modtaget en stor demonstrationstavle, 20 sæt 19x19/13x13 brætter og sten samt 10 undervisningsbøger. Materialet vil blive brugt af ungdomsholdet og til en 19x19 turnering for unge, som er planlagt til at finde sted lørdag den 4. december.

Medlemmer af Ringsted Go Klub havde sammen med andre brætspilsinstruktører planlagt at medvirke med middelalderspil ved Ringsted Middelalderfestival sidst på sommeren 2020. Nogle måneder forinden blev festivallen desværre aflyst, og RGK ligger derfor inde med en hel del færdige og ufærdige spillesæt, som vi forhåbentlig kan få gjort færdige og bruge i forbindelse med Ringsted Middelalderfestival 2022.

Vi havde planlagt at deltage i Kalundborg Middelalderfestival 28. – 29. august 2021, men i dag, 3. juni, kom meddelelsen om at middelalderfestivallen er aflyst. Der vil i stedet blive nogle aktiviteter i efterårsferien.

Jeg vil slutte denne årsberetning med en stor tak til Nicolai Ryge for hans store arbejde med at forberede DM i Go 2020 og hans imponerende arbejde med at bringe nyheder på foreningens hjemmeside. Desuden vil jeg også sige tak både til Nicolai og til de to forholdsvis nye medlemmer Christina Lucas og Henrik Falk for deres indsats i forbindelse med forberedelsen af det kommende børne- og ungdomsarbejde i Ringsted Go Klub.

Peter Michaelsen, Formand, 9. juni 2021
#2140

Take part in the first major post-covid face-to-face event!

Do you remember that you don't need a computer to play Go? You know, with a goban and stones ...

This year, the summer camp will take place in Montcabrier in the Lot (south west of France, in the heart of a region with a rich historical and cultural heritage) at the ​​Mazières resiential domain ( https://domaine-mazieres.com/?lang=en ), in an idyllic setting. Seven hectares just for us! A swimming pool, petanque grounds, sports fields, a billiard table, a baby-football, a ping-pong table, chickens, horses, and large green spaces all around.

In addition to the usual workshops, courses, parties and other activities, it will be the opportunity to meet up with friends after a long crossing of the desert!

You can come with your family! Non-go players will benefit from a preferential rate.

We do not forget the sanitary conditions. It is difficult to anticipate today what will be the vaccination rate in July. But to reassure everyone, and because it will be difficult on the spot to always respect social distancing, we will ask those present to come up with an up-to-date PCR test.

Do not hesitate to contact us for any remark or question.

All information, prices and registration are on the summer camp site: https://stage.jeudego.org/2021/en/

Adolescents aged 12 to 17 without an accompanying person

This year we are also offering accommodation for teens, open to 12 – 17 year olds, supervised by qualified animators.

This year we are also offering accommodation for teens, open to 12 – 17 year olds, supervised by qualified animators.

Go of course

The teaching team is still likely to grow with the number of registrants, but we already have a very good team:

 • Tanguy Le Calvé, 1st dan pro, summer camp teaching manager
 • Motoki Noguchi, 6th dan, quadruple French open champion
 • Denis Karadaban, 5th dan, reigning French champion
 • Florent Labouret, 5th dan

And, last but not least:

 • Ali Jabarin, 2nd dan pro (1st week)
 • Lucas Neirynck, 6th dan, Belgian champion and reigning French open champion (2nd week)

As usual, we will of course have the main tournament, the weekend tournament, and secondary tournaments at will (blitz, pair-go, 13x13, ... for the toric-go we're still hesitatating).

... But not only!

The region is offered to very beautiful hikes. We will keep the best itineraries at your disposal.

Optional guided tour of the Château de Calassou wine estate (https://www.chateau-calassou.com/), tasting and gourmet meal in the open air on the evenings of Wednesday July 14 and 21.

Other outings are in preparation, and of course, lots of entertainment and additional fun activities!

See you there!

Do not hesitate to contact us at stage@jeudego.org for any questions or clarifications.

All information, prices and registration are on the summer camp website (https://stage.jeudego.org/2021).

Looking forward to playing go with you in real life.

Claude Brisson, Trésorier de la Fédération Française de Go, 4. juni 2021
#2139

Om 20-10 kyu kurset 15. maj 2021 i Ringsted

Ringsted Go Klub havde i samarbejde med Mathis Isaksen (4. dan, Danmarksmester 2020) arrangeret en undervisningsdag i Ringsted for alle 20-10 kyu spillere i Danmark den 15. maj 2021.

Vi var 5 deltagere, og på grund af coronarestriktioner fik vi fornøjelsen af udendørsundervisning i maj i Danmark. Det var koldt, så de fleste foretrak varm kaffe og te fremfor de kolde drikke.

Temaet var former (shapes), som er mønstre, der har forskellige egenskaber, som kan udnyttes eller bør undgås afhængig af situationen på brættet.

Mathis lagde ud med, at vi som opvarmning skulle løse 11 tsumego på cirka 12-10 kyu niveau ved brug af blyant og papir. Det var en hård opgave for de fleste af os, og den dygtigste klarede 6½ rigtige svar. Men det var en god øvelse i læsning og løsningerne blev gennemgået til sidst, hvor vi fik en god dialog.

Opgaverne var måske lidt for svære, men deltagernes kommentarer var meget værdifulde: "Det er svært, når man kun kan skrive på et papir", "Jeg løser ikke så tit opgaver". Kommentarerne fortæller, at vi bør træne mere "læsning".

Til slut skulle vi spille et spil Go, hvor vi registrerede trækkene. Vi fik 40 minutter til spillet, og da tiden gik meget hurtigt den dag, blev ingen af os færdige. Men det var heller ikke pointen. Mathis gennemgik vores spil og fremhævede de steder, hvor vi have god og dårlig form.

Så var de 3½ time arrangementet varede pludselig gået. Vi var alle enige om at det var et godt kursus og at vi gerne ville have mere af den slags i Danmark.

Henrik Falk, 16. maj 2021
#2135

Danmark deltager ikke ved WAGC 2021

På grund af covid-19 har det ikke været muligt at flyve direkte til og fra WAGC i år. Dette betyder at man har skulle bruge flere dage på transport fra og til WAGC, hvilket har fået alle til at melde fra til WAGC.

Der var mulighed for at man kunne deltage hjemmefra via internet i år, men det har der slet ikke været nogen, der har ønsket.

Det har derfor ikke været muligt for DGF at finde en til at repræsentere Danmark ved årets WAGC.

16. maj 2021
#2134

Man bør tage godt med tøj på, da det erfaringsmæssigt kan blive tæmmelig kold at sidde uden for i 2 ½ time og spille go.

Corona-regler fra den 6. maj

Der er kommet nye regler så man igen kan spille go indendørs.

Reglerne for indendørs go er næsten de samme som for udendørs go, bort set fra at det kræver gyldigt coronapas og at man opfordres til at medbringe egne sten.

Ingen af disse 2 ekstra krav gælder for udendørs go.

6. maj 2021
#2131

Åbningsdag den 1. maj

Intensivt en-dags kursus i Go

for spillere fra 20 – 10 kyu

Lørdag den 15. maj kl. 14:30 – 18:00 i Ringsted

Vi kan annoncere stedet/lokalet, når vi kender coronarestriktionerne gældende for den dag, men det bliver i gå afstand fra stationen.

Underviseren bliver vinderen af DM 2020, Mathis Isaksen, 4. dan.

Genåbning af Ringsted Go Klub

Fra og med onsdag den 21. april har vi fået lov at spille go igen med visse begrænsninger.

Da det bliver et for stort arbejde at skulle starte et ungdomshold op inden sommerferien, for derefter at lukke det i sommerferien, vil vi i stedet lave en række introduktionsarrangementer hen over sommeren, og starte et nyt hold op efter sommerferien.

Vi har ingen specielle tilbud til medlemmer over 70 år.

Derfor kommer det foreløbig til at stå til udendørs-go, som starter 1. maj. Dette bliver afholdt under de restriktioner, som er beskrevet oven for (se corona-regler).

Sidste års genåbning den 30. maj

21. april 2021
#2128

Europæisk Go Kongres og De Europæiske Ungdoms-mesterskaber 2020 – 2021 aflyst

Næste Kongres bliver i Vatra Dornei, Rumænien, 2022.

Læs mere: https://egc2020.org.ua/.

17. april 2021
#2127

European Go Database

Change of algorithm, change in ratings. Lowering bottom floor from 20 kyu to 30 kyu

In the recent years it showed that the calculation of the european go ratings needs a revision. It could be observed that there was a deflation in the ratings and consequently also in the european go ranks. It's natural that the ranks in Europe are bit higher than the ones in the United States or Japan but this gap even increased by the inherent deflation of the system itself. Some players did some research on this and finally Dave de Vos put up a webpage on goratings.eu to show the effect and propose a new formula. This new calculation algorithm has now been implemented. For stronger dan players there is often almost no difference, for the big bulk of players around 1 dan there is a change of bit less than 1 rank upwards, so for example a 1 kyu with 1992 rating points (GoR) has now 2068 GoR and can play as 1 dan, a difference of about 60 to 100 points. For a single or double digit kyus this change can make up to 140 rating points, it depends bit how many tournaments / games he has played.

We also expanded the rank floor from 20 kyu to 30 kyu. The intention for this change is to give beginners an easier start into the world of rated games as the usual case till now was that a beginner not only lost most of his games but also stayed for a long time at 20 kyu.

(Fortsættelse)

It's now more than a year that me and Julien Corcessin took over the european go database. At the moment it's bit more quiet than usual but still there is a lot of daily work validating the tournaments results and doing small improvements as the ones you see now. We still have a lot of work in lifting up the whole system to current web standards. If you are knowledged in the areas of PHP programming, databases, web design or simply want to help update the documentation or help validating tournaments please don't hesitate to contact us! There is also room for new projects like e.g. having an integrated web application for doing the tournament pairings instead of entering them in an offline java program.

Please, if you know some programmers let them know that we are very interested to have more people in our team!

I would like to say thanks to all members of the rating commission making this upgrade possible and a special thanks to Dave for all the work he has done.

https://europeangodatabase.eu/EGD/

Until the AGM in 2022 online tournaments can be entered as class C if they are well organized with proper anti cheating measures and national online championships can be entered as class B.

Lorenz (EGF Secretary and EGD rating manager), 5. april 2021
#2126

Referat fra Go onlinemøde lørdag 27. marts 2021

 1. Vi afholder generalforsamling lørdag 5. juni 2021 kl. 14:30 på Cafe Vivaldi i Ringsted

 2. Vi har tilmeldt os "Sommersjov 2021" i Ringsted Kommune med følgende datoer fra kl. 10–16: Torsdag 22. juli 2021 (I uge 29), Torsdag 29. juli 2021 (I uge 30), Torsdag 5. august 2021 (I uge 31). Vi mangler stadig lokale, men kommunen vil hjælpe. Ansvarlig: Henrik.

 3. Vi aflyser Go ungdomsklubben resten af dette skoleår.

 4. Vi søger om lokale på Dagmarskolen torsdage fra kl. 16–18 i næste skoleår til ungdomsklubben. Ansvarlig: Nicolai

 5. Vi aftalte følgende online Go møder på Discord i april: 3, 10, 17 og 24.

 6. Vi aftalte, at vores første fysiske møde bliver 1. maj på Cafe Vivali udendørs. Husk gyldigt coronapas.

 7. Vi talte om at flytte onlinemøderne til en anden dag, når de fysiske møder begynder igen, så vi har disse som ekstra træning.

  Sådan spilles fysiske møder i Danmark:

  • Tirsdag: Mødes København
  • Onsdag: Mødes Aarhus
  • Torsdag: Mødes ungdomskluben i Ringsted (Fra næste skoleår om eftermiddagen)
  • Lørdag: Mødes Ringsted

  Vi snakkede om online møder torsdag aften og søndag på Discord. Vi endte med at blive enige om at reservere søndag som en slags landsdækkende løbende turnering for alle klubber og andre, hvor man kunne spille og få gennemgået sine spil af erfarne spillere og AI. Nicolai vil lave et oplæg, og sende til Kjeld (Sønderborg) og Henrik, som de arbejder videre på. Torsdag er stadig i spil til et eller andet landsdækkende møde, men vi havde ikke tid til at snakke om det.

 8. Information: DM er udsat til efter 6. maj 2021

  1. Henrik, 29. marts 2021
   #2124

See you soon, TIP 2021 organisation team

Udpluk fra SGM i EGF 20. januar 2021

Blandt andet med amatør VM Rusland, go kongres i Ukraine, ungdoms EM samt muligheden for europæiske turneringer i Danmark

Af Finn Nørgaard,
kasserer i Dansk Go Forbund

Ved forrige Annual General Meeting (AGM) i European Go Federation (EGF) møde 28. juli sidste år valgte vi at afholde et ekstra møde. Først og fremmest det store underskud på ca. 49.000€ i årsregnskabet for 2019, samt udsigten til at stå med en tom pengekasse ved udgangen af 2021. Desuden begyndte en diskussion om nye regler og priser for medlemskab af EGF. Derfor dette Special General Meeting (SGF), der ligesom i juli blev afholdt på nettet.

De nationale goforbund havde mulighed for at komme med emner til dagsordenen for det ekstra møde 20. januar. Som sædvanlig blev det et 5 – 6 timer langt møde, og det uden at få diskuteret færdigt.

EGF sekretær Lorenz Trippel har skrevet et resume, hvor man også kan se eller downloade video (5,4 gigabyte) af mødet. Desuden er dagsordenen blevet til et referat, hvor nogle af deltagerne har tilføjet flere kommentarer (pas på, du ikke ændrer i teksten). Som deltager for Dansk Go Forbunds (DGF) har jeg valgt nogle emner ud, jeg finder relevant for os danske gospillere.

1 Økonomi

Budgetforslag for 2021 med underskud på 12.225€ blev vedtaget ved afstemning. En stor forbedring, men stadigvæk utilfredsstillende med underskud. Målet er et budget for 2023 uden underskud.

2 Kontingent fra de nationale goforbund

Nuværende pris for medlemskab af EGF er 1€ pr. medlem pr år, mindstepris 200€. Det indbringer EGF ca. 10.000€ i årligt medlemskontingent. Dertil kommer indtægter fra sponsorer, CEGO projektet som snart slutter, med mere. DGF har i mange år betalt 200€ til EGF.

Nogle mødedeltagere ønskede, EGF får flere penge ind i kontingent, eksempelvis 20.000€ pr. år.

På dagsorden var 2 forslag til nye regler for kontingent, det komplekse kom fra Cypern, baseret på oplysninger i European Go Database (EGD)

 1. antal medlemmer i det nationale go forbund
 2. medlemmernes deltagelse i turneringer
Korriger evt. ved at tage hensyn til
 1. antal børn
 2. dårlig økonomi i det nationale goforbund
Desuden:
 1. Definer et minimum beløb, eksempelvis 50€ pr år.
 2. Arrangerer et goforbund mange (internationale) turneringer, skal de så slippe billigere?
Alt dette suppleret med analyse af data fra 2018 fundet i godatabasen (EGD). Men uden at tage hensyn til spillere i EGD, der ikke er medlem af et goforbund. Og man kan argumentere for andre ting, der skal tages hensyn til ved fastsættelse af regler.

Det simple forslag kom fra Belgien:

 1. Kontingent bestemmes af antal medlemmer, f.eks. 1,75 € pr. medlem pr. år
 2. Intet minimum beløb
Færdig! Enkelt! Jeg foretrækker Belgiens forslag, fordi det er simpelt. Ikke fordi 1,75€ gør det billigere for DGF. Desværre var det netop dette forslag, vi ikke fik diskuteret på mødet, fordi det var blevet sent.

Intet blev besluttet, dog arbejdes der videre med emnet. Planen er vedtagelse af nye kontingentregler ved næste AGM 27. juli ved EGC i Ukraine, gældende fra år 2022.

(Fortsættelse)

Jeg ser dette og punkt 1 ovenfor som god anledning til at hæve prisen for medlemskab i DGF.

3 Go-databasen og corona

Forslag, som blev vedtaget på mødet.

 1. Belgien foreslog mulighed for rating af 9X9 og 13X13 turneringer.
  https://danskgoforbund.dk/hjem/filer/SmallBoardsRating.pdf
 2. Pga. COVID-19 epidemien kom forslag fra EGF præsidenten om rating af turneringer spillet på nettet. Dette tidsbegrænset indtil AGM-mødet i 2022.
  https://danskgoforbund.dk/hjem/filer/HigherClassTournaments.pdf
Begge forslag vedtaget. Det sidste med tilføjelse om, der skal være regler til forebyggelse af snyd.

4 VM 2020/21 i Rusland

2. til 9. juni 2021 i Vladivostok, tidsplan ses på https://wagc2020.org/en/schedule.

Det nye er, at turneringen ikke udskydes en gang til pga. et par andre store og vigtige turneringer. Derfor forventes den gennemført, selv om corona-pandemien forhindrer VM deltagere i at rejse.

Skal man give disse VM deltagere lov til at spille via internettet? Det kræver accept fra IGF. Forvent ikke, det sker. De russiske arrangører vil gerne undgå det grundet muligheden for snyd.

Det nye er også, at VM bliver til en russisk go kongres – inklusiv parallelturneringen Russian Open Cup for alle os andre, der hverken er russere eller spiller med om VM titlen. En mulighed for at rejse ud og få en stor oplevelse.

5 Go kongressen 2020/21 i Ukraine

Kongresleder Dimitri fortalte ved SGM, at forberedelserne stort set har stået stille siden sidste år, og kongressens aftaler er udskudt til denne sommer. De resterende forberedelser kræver kun 3 måneder. Derfor regner jeg med, at shuttle-busserne fra Kiev og Lviv kører til kongressen ved Kleopatra hotellet i Kamyanets-Podilskyi og tilbage igen efter tidsplanen, som allerede har været oplyst på hjemmesiden.

Spørgsmålet er blot, om der bliver en kongres eller ej?

Dimitri var 70% sikker på, det bliver til noget, Afgørelsen ville blive truffet ved udgangen af februar måned. Kigger du på https://egc2020.org.ua/ og bladrer ned, står der skrevet med rød tekst, at beslutningen tages ved udgangen af april.

6 Ungdoms EM 2021 og 2022

2021 udgaven var planlagt til februar eller marts i Prag, men umuligt at gennemføre pga. corona. Bliver der en go kongres i Ukraine, afholdes EM 2021 i kongressen anden uge. Prag får en ny chance i februar eller marts næste år.

Hvis ingen kongres i Ukraine, afvikles EM 2021 så i Prag i begyndelsen af august?

7 Skal vi have en europæisk turnering til Danmark?

Samme spørgsmål kommer fra præsidenten, hver gang AGM møderne nærmer sig sin afslutning: Hvem tager den turnering, hvem afvikler dette grand prix, og er der interesserede kandidater til go kongressen i 2023? I 2024? Hvad med 2025?

Internationale turneringer i EGF er andet end go kongres og (ungdoms) EM. Er der enkeltpersoner eller klubber i DGF med interesse for at afvikle en af disse (evt. mindre) turneringer, så kom og sig til. Man kan godt få et, to, måske tre år til forberedelse.

Som arrangør skal man dog være forberedt på at møde op ved AGM-møderne og præsentere sit projekt. På efterfølgende møder ses det gerne, arrangøren fortæller hvordan det går med forberedelserne.

Finn, 15. marts 2021
#2122

European Go Journal: New Project Starts

A new project has just started: European Go Journal. It's a monthly journal about the game of go, supported by the EGF.

The journal contains roughly 50 pages in A4 size and features the following topics:

 1. overview of recent go news, focusing on Europe and including major events worldwide
 2. game reviews
 3. interviews
 4. art and photography
 5. studying with AI
 6. problems
 7. tesuji of the month

Distributed in digital and paperback forms.

Prices

 1. digital edition: 5 euro per month
 2. paperback edition: 15 euro per month (the price of delivery included)

The first edition of the journal (February 2021) is free of charge, I attach the PDF file to this email.

You can subscribe to the journal on Patreon: https://www.patreon.com/europeangojournal.

More information you can find in the article on the EGF website: https://eurogofed.org/index.html?id=308.

If you have any questions, feel free to contact me: journal@eurogofed.org.

I would appreciate it very much if you share this information in your local go community.

Artem Kachanovskyi, 2 dan professional of the EGF, 8. marts 2021
#2121


https://danskgoforbund.dk/hjem/journal-february2021.pdf

Online-møde den 6. marts

Vi begynder at få de nye online-klubdage på discord til at fungere.

På mødet lørdag den 6. marts på discord var vi 4 der var mødt "frem" på discord.

Vi fik spillet nogle 13x13 og 9x9 spil på OGS, som vi bagefter analysede i fællesskab med Katrain.

Det var en succes som vi har tænkt os at gentage på næste lørdag, og flere lørdage i fremtiden.

7. marts 2021
#2120

European Go Grand Prix 2.0 – Announcement for 2021

Although we'll see a lot of problems for our tournament-scene under the Corona-restrictions it's my pleasure to announce the Grand Prix 2021. Attached you find the from now on valid overview-chart for this year's Grand Prix, with the different levels of Bonus Point Tournaments.

There are some essential changes compared to the last years:

The Grand Prix with all the Bonus Point Tournaments is part of the EGF-CEGO cooperation. Main aspect: Generate a system of top international tournaments with an exciting final for the most active and successful 16 tournament-players of the year, the Grand Prix Final.Tournament-organizers have to pay management-fee, and this money is used as the base for the prize-money in the Grand Prix Final Tournament. Qualifying for this Grand Prix Final is very attractive for the strong players, and strong players at a tournament motivate weaker players to attend a tournament. So tournament-organizers will probably get more participants when hosting a Bonus Point tournament.

Well, for 2020 I had 17 tournament-organizers who wanted to be part of the Grand Prix 2020, more than possible in the announced Grand Prix System. But without travelling in Europe nearly all tournaments had to be cancelled last year, also the Grand Slam which was planned in China. To be honest, I expect similar problems for the Go-scene in 2021, at least till the EGC, but maybe some more months in autumn 2021 as well.

Setting up the Grand Prix 2021 only with face-to-face tournaments will not work – too risky – not enough events guaranteed. On the other hand the Grand Prix is an essential part of European Go, with more and more interest over the years.

What to do? Let Online-tournaments be part of the Grand Prix 2021 officially, of course with rules against cheating.

So you see in the attached chart three possible kinds of Bonus Point Tournaments in 2021:

 1. Our normal face-to face tournament
 2. An online-tournament where all players play online only (for example the Corona-Cup)
 3. A so called "Mixed Tournament" – this is a face-to-face tournament where some players can join by playing online as well

For motivating more people to organize online-events I added for this year the new Level D tournament, with 50% management-fee and 50% points compared to Level C. With 60 players in a Level D tournament and an entry-fee of 6 Euro you get already enough money for the management-fee and the guaranteed prize-money for players who win Bonus Points. By the way, 60 players is in my opinion always the minimum number of participants each tournament-organizer of a Bonus Point tournament should try to get.

One more statement about the new Level D tournament: The winner (member of an EGF member-country with citizenship of this country) will not get a seat in the Grand Prix Final, only a "0,5 participation". But with winning two Level D online-tournaments a seat is guaranteed!

The ruleset against cheating for "Online" tournaments will be published soon in a seperate mail. Same rules will be valid for online-players in "Mixed" tournaments. It will be in the direction used several times in the last EGF-tournaments, so two kinds of communication between the players (laptop-camera and separate additional video/audio-connection) must be set up for all Dan-player's games – with a recommendation for all tournament-games.

As you see in the chart between 4 and 8 players win Bonus Points in a Bonus Point Tournament. New from this season: The won Bonus Points must be honoured with prize-money by the local organizers. So, whenever you plan to organize a Bonus Point tournament, don't forget this (not really high) amount of money in your financial calculation. With this new rule now every Bonus Point winner gets "something", also the many players who will not qualify for the year-end Grand Prix Final.

One positive development of the last years in European Go are our activities on the EuropeanGoFederation twitch-channel. Instead of supporting organized workshops of top-players at a Bonus Point Tournament (which has been always difficult because of the limited available "free time" during a 5 round weekend-tournament) the EGF reserved in its 2021 budget now some money for paying players commenting top-games on twitch. Still you get as an organizer a small reduction on the management-fee when you motivate EGF-Professionals to show up in your tournament and make your tournament more attractive. What you see: We switch in the EGF from "only broadcasting games" to "commenting games via video, chatting included". We are convinced that this is at the moment the right direction for spreading Go in Europe " and games of the Bonus Point Tournaments are an essential part of this strategy.

So I hope for many Bonus Point Tournament offerings / requests of yours.

Martin, 4. marts 2021
#2119

Allerede panlagte turneringer

 1. Grand Prix Final January 2022 in Grenoble
 2. Bonus Point Tournaments (face-to face planned at the moment) in Mannheim and London (4th quarter 2021)
 3. New edition of the Corona-Cup (look at tournament-calendar on the EGF webpage)
 4. Paris Tournament

5. marts 2021
#2118

Nye nyttige links

Waltheri's go pattern search kan man søge hvornår et træk sidste gang har været spillet ved en professionel turnering, hvor mange tabte eller vundne spil hvor et træk har været spillet, og i det hele taget hvor ofte det har været spillet.

Josekipedia kan man søge og finde joseki.

Endelig her der en ny introduktion til hvordan man spiller go på OGS.

5. marts 2021
#2117

Referat af online Go møde i RGK lørdag 27. februar 2021

 1. Vi tale om restriktionerne og hvilke konsekvenser de har for os. Som det ser ud kan vi nok tidligst mødes efter 5. april.
 2. Ikke noget nyt omkring "Kalundborg Middelalderfestival" den 28-29. august 2021.
 3. Vi vil aftale et forberedelsesmøde omkring ungdomsgo: Henrik, Nicolai, Per og Christina. Nicolai vil prøve at finde en dato i uge 10 (8. – 14. marts)
 4. Henrik kontakter kommunen mindt i marts omkring "Sommersjov i Ringsted" og hører om de er nogle, der har booket 3-4 dages perioder.
 5. Opfølgning på eventuelle medlemmer, som ikke har betalt kontingent 1. marts 2021.
 6. Nicolai kontakter bank og kommune med hans forslag til vedtægtsændringer. Hvis de kan godkende dem, så kan vi selv godkende dem på næste generalforsamling.
 7. Vi vil prøve at lave nogle udendørs Go møder tidligst midt i marts eller efter 5. april, hvor vi også vil spille.
 8. Nyt online møde: Lørdag den 13. marts kl. 14:30 – 18:00
  — Vi slutter med at spille online Go på OGS.

Efter mødet instruerede Henrik i brug af Discord og OGS til brug for online Go spil i klubben.

27. februar 2021
#2116

Referat af virtuelt klubmøde i Ringsted Go Klub, lørdag 20. februar

 1. Vi holder virtuelle klubmøder på Discord (https://discord.gg/xPnCTZaR) den lørdag 27. februar og lørdag 6. marts begge dage kl. 14:30. Den 27. februar prøver vi at slutte af med at spille sammen på en online server, dem som har lyst, og resten kan se på.
 2. Nicolai orienterede om de mange cyberangreb på foreningens Facebook side og dens emails.
 3. Nicolai orienterede om, at vi skal holde et ungdomsstævne i Go, når vi er startet op, og så snart Coronarestriktionerne tillader det.
 4. Peter orienterede om, at vi gerne vil deltage i "Kalundborg Middelalderfestival" den 28-29. august 2021.
 5. Ungdomsudvalget sigter efter at starte holdet op efter påskeferien. Holde nok et møde på en eller anden form i begyndelsen af marts for at aftale nærmere, hvis vi ved mere om restriktionerne.
 6. Vi skal lægge billet ind på lokale næste år til ungdomsgo og Peter foreslog en hverdag kl. 16:00 - 17:30. Vi snakker om tid og sted på ungdomsmøde.
 7. Vi vil gerne deltage i Ringsteds "Sommersjov 2021" for skoleelever i sommerferien, hvor vi laver nogle dage med Go. Henrik undersøger.

25. februar 2021
#2114

Cyperangreb på RGK

Ringsted Go Klub oplever i øjeblikket en række mystiske ting, som ikke har noget med klubben at gøre, så pas på.

RGK sender ikke pakker til medlemmerne på efterkrav, vi har ingen samarbejdsaftale med YouSee, vi beder ikke medlemmerne sende penge til alle mulige bankkonto, vi har ingen afdeling i Malaysia osv.

Nogle af forsøgene er ganske godt lavet, så pas på.

Nicolai, 16. februar 2021
#2113

Ny mailing-liste for DGF

Da den gamle mailing-liste er gået tabt (pga. en længere historie involverende backup af domæner), har jeg oprettet en ny som kører gennem mailchimp.

Nyt er at man kan angive sin interesse for forskellige kategorier. Dvs. man kan f.eks. vælge om man er interesseret i invitationer til internationale turneringer. (Skriv gerne hvis I mener at der mangler en kategori)

Hvis I fremover gerne vil have sendt mails om nyt i DGF, så tilmeld jer her:

Mailing Liste

Mathis Elmgaard Isaksen, 7. februar 2021
#2112

BGA Online Go Congress 2021

I anledning af det brittiske go-forbund holder generalforsamling arrangere de en række online-event fra den 20. februar til 7. marts, som man kan deltage i.

Man kan læse mere på http://www.britgo.org/bgaonlinecongress2021

1. februar 2021
#2110

Aarhus Oza

Dansk Goforbund og Aarhus Go Klub vil gerne invitere til Aarhus Oza – en online kupturnering, hvor der kæmpes om den 'Århusianske trone'. Oprindeligt var det tænkt som en klubturnering i Århus, men nu bliver det en online turnering for alle.

Turneringen starter i marts og kommer til at løbe frem til sommer, som en turnering hvor man selv aftaler spilletidspunkt med modstanderen. Mere information og tilmelding kan findes her: https://aarhusgoklub.wordpress.com/turneringer/aarhus-oza/

1. februar 2021
#2109

Ny europæisk Go server CGS er online

Den 23. januar 2021 kl. 18:00 åbnede en ny Europæisk Go server på internettet.

Den er blevet godt modtaget af nye spillere og der har i perioder været så mange samtidige brugere, at der har været performanceproblemer. Dette er der løsninger på vej til.

Det ser ud til at næste skridt med CGS bliver lancering af klienter til andre platforme. Da CGS er skrevet ved hjælp af Unity udviklingsmiljøet, så skulle det kunne køre på rigtig mange forskellige platforme meget hurtigt.

CGS – Color Go Server har en række visuelle features, som kan støtte nye og mindre erfarne Go spillere, hvilket andre online Go servere ikke har.

Udvikleren skriver: "Color Go Server, eller CGS, er en Internet Go server, der gør dig i stand til at spille Go mod andre fra hele verden i realtid og direkte fra din browser. Hovedformålet er at facilitere Go oplevelsen og læring ved at opdatere spillets design og tilføje nogle værktøjer, som gør reglerne nemmere at forstå."

Corona bliver ved at være der

Så blev restriktionerne endnu en gang forlænget, hvilket betyder endnu flere aflysninger og udsættelser.

Selv om restriktionerne kun er blevet forlænget frem til 1. marts, regner vi ikke med at kunne afholde generalforsamling den 6. marts som planlagt.

Derfor vil vi finde et andet tidspunkt og muligvis på en anden måde end vi oprindeligt havde tænkt os.

Børnene får godt nok snart lov at komme i skole, men det er ikke sikkert at tankesport kommer til at åbne lige så hurtigt. Vi må se hvordan og hvornår vi kan komme igang.

I mellemtiden vil vi se på om der findes nogen digitale løsninger. For selv om alle er enige om at man skal mødes for at spille go, så træner de fleste jo på nettet. Derfor kan det være at vi kan finde en måde få en eller anden aktivitet i gang virtuelt.

29. januar 2021
#2107

General-forsamling

Vores generalforsamling er planlagt til at skulle afholdes lørdag den 6. marts, men er forsamlingsforbudet ikke ophævet inden da, kommer vi til at udsætte den.

En foreløbig dagsorden, regnskab, forslag budget med videre kan findes på vores hjemmeside.

Forslag til dagsordenen kan fremsendes til bestyrelse@ringsted-go-klub.dk frem til og med 26. februar.

Alle der har betalt kontingent inden den 1. marts har stemmeret, men der vil være offentlig adgang til generalforsamlingen. Det vil sandsynligvis kræve en tilmelding til generalforsamlingen for at kunne styre deltagerantallet, hvilket kan foretages på vores hjemmeside.

27. januar 2021
#2106

Hjælp klubben gennem corona-krisen

Det er blevet tid til at betale kontingent for 2021. Selv om klubben i øjeblikket er lukket på grund af forsamlingsforbudet håber vi at du vil betale kontingent alligevel for at støtte klubben.

Til trods for at der er ingen eller meget lille aktivitet og det har været sådan hele 2020 og det kommer til at fortsætte ind i 2021; så har vi stadig løbende udgifter. Derfor har vi brug for dit kontingent for at klubben kan overleve covid-19, så klubben stadig vil være der, når krisen er ovre.

Det er ikke dyrt. Det koster godt 20 kr. per måned for voksne, knapt 17 kr om måneden for unge mellem 15 og 18 år og knapt 9 kr per måned for børn.

Er du ikke medlem, men gerne vil hjælpe klubben gennem krisen, så den er der efter krisen, er der mulighed for at melde sig ind på vores hjemmeside. Så kan du benytte dig af klubben, når den åbner igen.

27. januar 2021
#2105

Nytårshilsen

Som I alle ved, har corona-pandemien sat sig præg på årets aktiviteter.

Vi håber, at situationen bliver bedre i løbet af 2021. Vi er dog allerede blevet ramt at aflysninger og udsættelser.

Ambassador's cup, som skulle have været afholdt først i februar er nu udsat. Der arbejdes på at den kan afholdes på et senere tidspunkt eller afholdes virtuelt.

Som det ser ud lige nu, har jeg ikke fantasi til at forestille mig, at en planlagt brætspilsdag i Ubby 20. februar vil kunne gennemføres.

Derimod skulle det gerne blive muligt at holde brætspilsdage i Ubby og Ringsted i skolernes efterårsferie 2021.

Vi vil fra bestyrelsens side arbejde på at gøre foreningen mere synlig i offentligheden.

Vores nye medlem Henrik Falk har for nylig gjort mig opmærksom på, at vi kan reklamere for klubben på portalen Boblberg, hvilket han vil gøre, så snart vi kan mødes fysisk igen. Hvis i kender til andre steder vi kan reklamere for foreningen, så vil Henrik gerne stå for det. Desuden er han i dialog med Ringsted kommune om at skabe et muligt fælles mødested/foreningshus/kulturhus for kommunens mindre foreninger.

Som det fremgår af Nicolai Ryges nyhedsbrev fra december, er der planer om at komme i gang med det vigtige børne- og ungdomsarbejde i form af en ungdomsklub for spillere under 16 år, som efter planen skal mødes på Dagmarskolen onsdage mellem 17 og 19.

Ny persondata-politik

På grund af corona-situationen er klubben begyndt at indsamle kontaktoplysninger på deltagerne i vores arrangementer. Disse kontaktoplysninger bliver slettet igen senest 2 måneder efter at arrangementet har fundet sted.

Disse regler er nu skrevet ind i vores persondatapolitik.

13. januar 2021
#2102

En guide til Go fra en begynder

Det er med stor fornøjelse, at jeg kan annoncere, at en ny grundbog om Go er på vej på dansk.

Hvis du vil læse mere om projektet eller downloade bogen på andre sprog, så er link til projektets hjemmeside: https://www.gobook.eu/

Henrik Falk, 17. december 2021
#2101

Covid-19-opdatering

Covid-19-situationen i Danmark er ikke god for tiden; og vi har fået en række restriktioner på det sidste, hvilket kommer til at påvirke klubbens aktiviteter frem til 1. marts.

Vores Nytårs-go 2. januar er aflyst. Om hvornår vi kommer til at genoptage vores almindelige klubaktiviteter er endnu uvist, men vi vil kigge på, det når vi kender situationen efter nytår.

Forsamlingsforbudet på 10 voksne kommer åbentbart til at gælde frem til mindst 1. marts. Dette betyder at alle større arrangementer før er aflyst, udsat eller afholdt online til efter 1. marts. Vi vil vende tilbage med næmere besked efter nytår.

Vi ønsker alle en god jul.

11. december 2020
#2054

Sponsorat til Go ungdomsarbejdet fra Korea

Det er med stor glæde, at Ringsted Go Klub har modtaget Go undervisningsmateriale af KSPO (Korean Sports Promotion Foundation) til brug for det kommende ungdomshold.

Vi har modtaget en stor demonstrationstavle, 20 sæt 19x19/13x13 brætter og sten, samt 10 undervisningsbøger.

Undervisningsmaterialet vil blive brugt af ungdomsholdet og til en kommende 19x19 turnering for unge, som afholdes så snart covid-19 restriktionerne tillader det.

Vi takker KSPO for sponsoratet, der kan være med til at hjælpe dansk ungdoms Go frem.

6. december 2020
#2053