Ungdoms-go

Brætspillet der tager et øjeblik at lære, en livsalder at mestre.

Ringsted Go Klub planlægger at oprette et ungdomshold i løbet at efteråret. Det bliver for børn mellem 6 og 16 år.

Go er et brætspil, som er meget populært i Østasien især i Kina, hvor spillet nærmest er en nationalsport på linje med fodbold i Danmark. Dets regler er så enkle som dam, men det er så komplekst som skak. Det nemt at lære og få succes-oplevelser med, og samtidig bliver man aldrig færdig med at lære og fascineres.

Onsdage fra 17:00 - 19:00
Dagmarskolen
Vestervej 11, 4100 Ringsted

Spillet kræver koncentration og ro. Du behøver ikke troppe op som en sand meditations guru. Koncentration er egenskab, der vil blive trænet. Det samme vil dine evner til at samarbejde.

Go er et spil, man spiller sammen med sin modstander. Hvis man forsøger at spille mod sin modstander, taber man. Man får ære af at gøre sit bedste; nogen gange taber man, nogen gange vinder man. Det er ligeså ærværdigt at tabe, som at vinde. Det er direkte vanærende at tabe eller at vinde uden at gøre sit bedste.

Se hvornår under Aktiviteter.

Når du spiller skal du tænke abstrakt, og strategisk. Som du langsomt lærer spillet at kende bliver dine evner til abstrakt tænkning og strategisk arbejde udviklet. At spille go, kan faktisk forbedre dine matematiske egenskaber og evne til at spille computerspil.

Har du nogen spørgsmål er du velkommen til at kontakte ungdomslederen på rugk@ringsted-go-klub.dk.

"Det er mere overskueligt end skak, og der er ikke nogen tvivl om, at man får styrket sin evne til at tænke logisk. Spillet kræver også koncentration og nærvær, så jeg bliver tvunget til at fokusere på en ting af gangen. Jeg tror det er godt i en tid, hvor jeg ellers hele tiden har min opmærksomhed splittet imellem mange forskellige ting"
(Kreativ efterskole nytænker matematiktimerne; Jensen, Lone Holme, Matematik Nr. 2 2017)