Online-go

Før Covid-19 ramte verden i 2020 blev go betragtet som en kontakt-sport på line med karate, Jujutsu, bydning og andre sportsgrene, hvor to personen kæmper mod hinanden. Go online blev nærmest betragtet som et kuriøsum, som ingen seriøs go-spiller beskæftede sig med, selv om mange go-spillere siden begyndelsen af 90'erne, trænede go online.

Dette forhold ændrede sig radikalt, da Covid-19 gjorde det umuligt at mødes, og siden er der blevet udvikleet mange muligheder for online-go.

Derfor har vi samlet de online-go steder på nettet, som vi i Ringsted Go Klub benytter os af. Vi har nu lavet en side, med link til steder, som medlemmer at RGK bruger eller har brugt til online-go.

 • Undervisning

  Sider om spillet, opgaver og AI-undevisning

 • Go-Servere

  Servere, hvor man kan spille go og møde andre spillere online

 • Sociale netværk online

  Sociale netværk, hvor go-spillere kan mødes online for at diskutere go.

 • Go-TV

  Streaming tjenester, hvor man kan se programmer om go

Undervisning

Sider om spillet, opgaver og AI-undevisning

Dette er en stor online-lærebog om go, hvor man kan finde svar på næsten hvad som helst om go.

Man finder også diskussioner om go blandt verdens førende go-spillere her.

Desuden vil det være muligt at stille spørgsmål til go på denne side. Spørgsmålene vil ofte blive besvaret af professionelle go-spillere, så man kan være nogen lunde sikker på at svarene er rigtige.

Indeholder et slags spil med alverdens små lette opgaver, hvor man får stillet et antal opgaver hver dag, og når man har læst dages opgaver, må man vente til næste dag, med at et sæt nye opgaver. Hvis man ikke får løst opgaven en dag, får man opgaven igen næste dag, men man kan ikke få nye opgaver, før neste dag, før man har løst dagens opgaver, for at man ikke overtræner i go.

Tsumego Hero er godt til nybegyndere, til at lære at spille go, men når man når til omkring en spille styrke på omkring 15 kyu begynder opgaverne erfaringsmæssigt at blive for nemme, og man skal kikke på nogle sværere opgavesamlinger for at lære mere.

Vi har med succes brugt Tsumego Hero til børnene i Ringsted Go Klub, men kan også bruges af voksne, Det kræver at nab opretter en konto, hvor man angiver en email. Børnene skal herefter bruge deres "name" for at loggge på, og emailen bliver kun brugt, hvis barnet glemmer sit brugernavn. Barnet behøver ikke deres egen mail, men kan bruge sine forældres mail til det.

Hvis man op-loader en sgf-file til denne side, kan man få AI til at gennemgå spillet og give et bud på hvor slem fejlen er.

Desto stærkere spiller man er, desto mere forstår man af de råd, AI-sensei giver, men det er også mit indtryk, at stærke spillere foretrækker andre programmer til at evaluere deres spil. Programmet giver dog en brugbar evaluering af spillet for de fleste.

Samlet opgavesamling med tsumego fra begynder til 7 dan.

Opgavesamling med tsumego af forskellig sværhedsgrad.

Go-Servere

Servere, hvor man kan spille go og møde andre spillere online

En japask international go-server, hvor man kan deltage i internationale go-turneringer, spille et spil med andre go spillere uden for turnering, eller se på andre, der spiller go. Der vil også være gratis undervisning.

En amerikansk international go-server, hvor man kan deltage i internationale go-turneringer, spille et spil med andre go spillere uden for turnering, eller se på andre, der spiller go. Der vil også være gratis undervisning.

Man kan finde danske spillere i rummet "Danish Dynamite".

Europæisk international server, som på mange måder forbinder serveren til www-brauwsere, hvilket giver mange fordele.

Serveren drives af frivilige mooderatore, og en af moderatorerne har et meget kvindefjendsk optattelse af kvinder, som EGF ikke kan gøre noget ved. EGF vil gerne bruge serveren til standart-sever, ved europæiske turneringer, men kan ikke på grund af den kvindefjendsk holdning blandt en af moderatorerne. Serveren er anbefaldelseværdig, hvis ikke man støder ind i netop den moderator.

Man finder danske spillere i gruppen Danmarks Go Klub.

Serveren eksisterer ikke længere, men var en god server for specielt til børn.

Så ellers lovende ud.

Sociale netværk online

Sociale netværk, hvor go-spillere kan mødes online for at diskutere go.

Bliv medlem af Danmarks Online Go Klub

Klik på linket her under:

Danmarks Online Go Klub

Det vil åbne en side, hvor du kan melde dig ind i Danmarks Online Go Klub.

Hvis du ikke har Discord installeret vil du blive vejledt til at installere Discord først, og derefter vil du være medlem.

Hvis du allerede har Discord installeret, så klikker du på knappen om at du allerede har Discord, og du vil blive medlem.

Det kræver ingen godkendelse af dit medlemskab.

1

Go-TV

Streaming tjenester, hvor man kan se programmer om go

Engelsk sproget nyhedskanal om europæisk go.

Kommer en gang om måneden.

TV fra turneringer i EGF.