Go er en tankesport og stammer fra Kina og er formentlig verdens ældste brætspil, hvor reglerne ikke har forandret sig gennem 2000 år.

Her på Ringsted Go Klubs hjemmeside kan du finde information om klubben og Go generelt.

Spil Go i Ringsted Go Klub

Vi mødes lørdage kl. 14:30 - 18 på Cafe Vivalidi, Sct. Hansgade 18, 4100 Ringsted.

Læs mere om klubben under Klubben/Voksne, hvor du også finder link til at tilmelde dig de enkelte arrangementer.

Klubben dækker geografisk hele Midtsjælland, Vestsjælland og Sydsjælland og alle er velkomne uanset erfaring.

Er du under 16 år?

Vi har en ungdomsklub, som spiller hver onsdag kl. 17 - 19 på Dagmarskolen i Ringsted, men pga. Coronasituationen er alle møder aflyst indtil videre.

Du kan læse mere om klubben under Klubben/Børn og unge.

Vi forventer, at kunne åbne igen i foråret 2021.

13x13 par-go ved vores "Samurai-dag" i efterårsferien 2020.

Seneste nyheder

Referat af virtuelt klubmøde i Ringsted Go Klub, lørdag 20. februar

  1. Vi holder virtuelle klubmøder på Discord (https://discord.gg/xPnCTZaR) den lørdag 27. februar og lørdag 6. marts begge dage kl. 14:30. Den 27. februar prøver vi at slutte af med at spille sammen på en online server, dem som har lyst, og resten kan se på.
  2. Nicolai orienterede om de mange cyberangreb på foreningens Facebook side og dens emails.
  3. Nicolai orienterede om, at vi skal holde et ungdomsstævne i Go, når vi er startet op, og så snart Coronarestriktionerne tillader det.
  4. Peter orienterede om, at vi gerne vil deltage i "Kalundborg Middelalderfestival" den 28-29. august 2021.
  5. Ungdomsudvalget sigter efter at starte holdet op efter påskeferien. Holde nok et møde på en eller anden form i begyndelsen af marts for at aftale nærmere, hvis vi ved mere om restriktionerne.
  6. Vi skal lægge billet ind på lokale næste år til ungdomsgo og Peter foreslog en hverdag kl. 16:00 - 17:30. Vi snakker om tid og sted på ungdomsmøde.
  7. Vi vil gerne deltage i Ringsteds "Sommersjov 2021" for skoleelever i sommerferien, hvor vi laver nogle dage med Go. Henrik undersøger.

25. februar 2021
#2114

Cyperangreb på RGK

Ringsted Go Klub oplever i øjeblikket en række mystiske ting, som ikke har noget med klubben at gøre, så pas på.

RGK sender ikke pakker til medlemmerne på efterkrav, vi har ingen samarbejdsaftale med YouSee, vi beder ikke medlemmerne sende penge til alle mulige bankkonto, vi har ingen afdeling i Malaysia osv.

Nogle af forsøgene er ganske godt lavet, så pas på.

Nicolai, 16. februar 2021
#2113

Ny mailing-liste for DGF

Da den gamle mailing-liste er gået tabt (pga. en længere historie involverende backup af domæner), har jeg oprettet en ny som kører gennem mailchimp.

Nyt er at man kan angive sin interesse for forskellige kategorier. Dvs. man kan f.eks. vælge om man er interesseret i invitationer til internationale turneringer. (Skriv gerne hvis I mener at der mangler en kategori)

Hvis I fremover gerne vil have sendt mails om nyt i DGF, så tilmeld jer her:

Mailing Liste

Mathis Elmgaard Isaksen, 7. februar 2021
#2112

BGA Online Go Congress 2021

I anledning af det brittiske go-forbund holder generalforsamling arrangere de en række online-event fra den 20. februar til 7. marts, som man kan deltage i.

Man kan læse mere på http://www.britgo.org/bgaonlinecongress2021

1. februar 2021
#2110

Aarhus Oza

Dansk Goforbund og Aarhus Go Klub vil gerne invitere til Aarhus Oza – en online kupturnering, hvor der kæmpes om den 'Århusianske trone'. Oprindeligt var det tænkt som en klubturnering i Århus, men nu bliver det en online turnering for alle.

Turneringen starter i marts og kommer til at løbe frem til sommer, som en turnering hvor man selv aftaler spilletidspunkt med modstanderen. Mere information og tilmelding kan findes her: https://aarhusgoklub.wordpress.com/turneringer/aarhus-oza/

1. februar 2021
#2109

Ny europæisk Go server CGS er online

Den 23. januar 2021 kl. 18:00 åbnede en ny Europæisk Go server på internettet.

Den er blevet godt modtaget af nye spillere og der har i perioder været så mange samtidige brugere, at der har været performanceproblemer. Dette er der løsninger på vej til.

Det ser ud til at næste skridt med CGS bliver lancering af klienter til andre platforme. Da CGS er skrevet ved hjælp af Unity udviklingsmiljøet, så skulle det kunne køre på rigtig mange forskellige platforme meget hurtigt.

CGS – Color Go Server har en række visuelle features, som kan støtte nye og mindre erfarne Go spillere, hvilket andre online Go servere ikke har.

Udvikleren skriver: "Color Go Server, eller CGS, er en Internet Go server, der gør dig i stand til at spille Go mod andre fra hele verden i realtid og direkte fra din browser. Hovedformålet er at facilitere Go oplevelsen og læring ved at opdatere spillets design og tilføje nogle værktøjer, som gør reglerne nemmere at forstå."

Corona bliver ved at være der

Så blev restriktionerne endnu en gang forlænget, hvilket betyder endnu flere aflysninger og udsættelser.

Selv om restriktionerne kun er blevet forlænget frem til 1. marts, regner vi ikke med at kunne afholde generalforsamling den 6. marts som planlagt.

Derfor vil vi finde et andet tidspunkt og muligvis på en anden måde end vi oprindeligt havde tænkt os.

Børnene får godt nok snart lov at komme i skole, men det er ikke sikkert at tankesport kommer til at åbne lige så hurtigt. Vi må se hvordan og hvornår vi kan komme igang.

I mellemtiden vil vi se på om der findes nogen digitale løsninger. For selv om alle er enige om at man skal mødes for at spille go, så træner de fleste jo på nettet. Derfor kan det være at vi kan finde en måde få en eller anden aktivitet i gang virtuelt.

29. januar 2021
#2107

General-forsamling

Vores generalforsamling er planlagt til at skulle afholdes lørdag den 6. marts, men er forsamlingsforbudet ikke ophævet inden da, kommer vi til at udsætte den.

En foreløbig dagsorden, regnskab, forslag budget med videre kan findes på vores hjemmeside.

Forslag til dagsordenen kan fremsendes til bestyrelse@ringsted-go-klub.dk frem til og med 26. februar.

Alle der har betalt kontingent inden den 1. marts har stemmeret, men der vil være offentlig adgang til generalforsamlingen. Det vil sandsynligvis kræve en tilmelding til generalforsamlingen for at kunne styre deltagerantallet, hvilket kan foretages på vores hjemmeside.

27. januar 2021
#2106

Hjælp klubben gennem corona-krisen

Det er blevet tid til at betale kontingent for 2021. Selv om klubben i øjeblikket er lukket på grund af forsamlingsforbudet håber vi at du vil betale kontingent alligevel for at støtte klubben.

Til trods for at der er ingen eller meget lille aktivitet og det har været sådan hele 2020 og det kommer til at fortsætte ind i 2021; så har vi stadig løbende udgifter. Derfor har vi brug for dit kontingent for at klubben kan overleve covid-19, så klubben stadig vil være der, når krisen er ovre.

Det er ikke dyrt. Det koster godt 20 kr. per måned for voksne, knapt 17 kr om måneden for unge mellem 15 og 18 år og knapt 9 kr per måned for børn.

Er du ikke medlem, men gerne vil hjælpe klubben gennem krisen, så den er der efter krisen, er der mulighed for at melde sig ind på vores hjemmeside. Så kan du benytte dig af klubben, når den åbner igen.

27. januar 2021
#2105

Nytårshilsen

Som I alle ved, har corona-pandemien sat sig præg på årets aktiviteter.

Vi håber, at situationen bliver bedre i løbet af 2021. Vi er dog allerede blevet ramt at aflysninger og udsættelser.

Ambassador's cup, som skulle have været afholdt først i februar er nu udsat. Der arbejdes på at den kan afholdes på et senere tidspunkt eller afholdes virtuelt.

Som det ser ud lige nu, har jeg ikke fantasi til at forestille mig, at en planlagt brætspilsdag i Ubby 20. februar vil kunne gennemføres.

Derimod skulle det gerne blive muligt at holde brætspilsdage i Ubby og Ringsted i skolernes efterårsferie 2021.

Vi vil fra bestyrelsens side arbejde på at gøre foreningen mere synlig i offentligheden.

Vores nye medlem Henrik Falk har for nylig gjort mig opmærksom på, at vi kan reklamere for klubben på portalen Boblberg, hvilket han vil gøre, så snart vi kan mødes fysisk igen. Hvis i kender til andre steder vi kan reklamere for foreningen, så vil Henrik gerne stå for det. Desuden er han i dialog med Ringsted kommune om at skabe et muligt fælles mødested/foreningshus/kulturhus for kommunens mindre foreninger.

Som det fremgår af Nicolai Ryges nyhedsbrev fra december, er der planer om at komme i gang med det vigtige børne- og ungdomsarbejde i form af en ungdomsklub for spillere under 16 år, som efter planen skal mødes på Dagmarskolen onsdage mellem 17 og 19.

Ny persondata-politik

På grund af corona-situationen er klubben begyndt at indsamle kontaktoplysninger på deltagerne i vores arrangementer. Disse kontaktoplysninger bliver slettet igen senest 2 måneder efter at arrangementet har fundet sted.

Disse regler er nu skrevet ind i vores persondatapolitik.

13. januar 2021
#2102

En guide til Go fra en begynder

Det er med stor fornøjelse, at jeg kan annoncere, at en ny grundbog om Go er på vej på dansk.

Hvis du vil læse mere om projektet eller downloade bogen på andre sprog, så er link til projektets hjemmeside: https://www.gobook.eu/

Henrik Falk, 17. december 2021
#2101

Covid-19-opdatering

Covid-19-situationen i Danmark er ikke god for tiden; og vi har fået en række restriktioner på det sidste, hvilket kommer til at påvirke klubbens aktiviteter frem til 1. marts.

Vores Nytårs-go 2. januar er aflyst. Om hvornår vi kommer til at genoptage vores almindelige klubaktiviteter er endnu uvist, men vi vil kigge på, det når vi kender situationen efter nytår.

Forsamlingsforbudet på 10 voksne kommer åbentbart til at gælde frem til mindst 1. marts. Dette betyder at alle større arrangementer før er aflyst, udsat eller afholdt online til efter 1. marts. Vi vil vende tilbage med næmere besked efter nytår.

Vi ønsker alle en god jul.

11. december 2020
#2054

Sponsorat til Go ungdomsarbejdet fra Korea

Det er med stor glæde, at Ringsted Go Klub har modtaget Go undervisningsmateriale af KSPO (Korean Sports Promotion Foundation) til brug for det kommende ungdomshold.

Vi har modtaget en stor demonstrationstavle, 20 sæt 19x19/13x13 brætter og sten, samt 10 undervisningsbøger.

Undervisningsmaterialet vil blive brugt af ungdomsholdet og til en kommende 19x19 turnering for unge, som afholdes så snart covid-19 restriktionerne tillader det.

Vi takker KSPO for sponsoratet, der kan være med til at hjælpe dansk ungdoms Go frem.

6. december 2020
#2053