Go er en tankesport og stammer fra Kina og er formentlig verdens ældste brætspil, hvor reglerne ikke har forandret sig gennem 2000 år.

Her på Ringsted Go Klubs hjemmeside kan du finde information om klubben og Go generelt.

Spil Go i Ringsted Go Klub

Vi mødes lørdage kl. 14:30 - 18 på Cafe Vivalidi, Sct. Hansgade 18, 4100 Ringsted.

Læs mere om klubben under Klubben/Voksne, hvor du også finder link til at tilmelde dig de enkelte arrangementer.

Klubben dækker geografisk hele Midtsjælland, Vestsjælland og Sydsjælland og alle er velkomne uanset erfaring.

Er du under 16 år?

Vi har en ungdomsklub, som spiller hver onsdag kl. 17 - 19 på Dagmarskolen i Ringsted, men pga. Coronasituationen er alle møder aflyst indtil videre.

Du kan læse mere om klubben under Klubben/Børn og unge.

Vi forventer, at kunne åbne igen i foråret 2021.

Vi passer på covid-19

Til trods for at en del medlemmer efterhånden har haft covid-19 har vi hidtil undgået at smitte hinanden med covid-19 i klubben. Dette håber vi skyldes at vi har fulgt vores egne retningslinjer for, hvorledes vi kan spille go med en minimal risiko for at smitte hinanden.

Disse retningslinjer kan du læse i covid-28-august.pdf

De bygger på de seneste Retningslinjer for genåbning af indendørs idræts- og foreningsliv, samt idræts- og fritidsfaciliteter

Desuden holder vi øje med https://coronasmitte.dk/.

Følg i øvrigt med om seneste opdateringer under seneste nyheder her på siden.

1. januar 2021

13x13 par-go ved vores "Samurai-dag" i efterårsferien 2020.

Seneste nyheder

Restriktionerne fortsætter

Restriktionerne er blevet forlænget ind til den 7. februar, hvilket har medført yderligere aflysninger frem til denne dato (se Klubben/Voksne/Aktiviteter).

Det er ikke videre sandsynligt at restriktionerne vil blive ophævet den 7. februar. Jeg har derfor kigget regeringens genåbningsplan igennem og set, at klubben formentlig vil blive genåbnet i forbindelse med at 4. til 8 klasse kommer tilbage i skole og forsamlingsforbudet vil blive hævet fra de nuværende 5 til 10 personer.

Ungdomsklubben er foreløbigt sat til at åbne den 7. april og dette er en dato, der håb om at denne dato stadig holder, men det kan blive udsat endnu en gang, hvis instruktørerne ikke har haft mulighed for at mødes inden denne dato.

14. januar 2021
#2105

Nytårshilsen

Som I alle ved, har corona-pandemien sat sig præg på årets aktiviteter.

Vi håber, at situationen bliver bedre i løbet af 2021. Vi er dog allerede blevet ramt at aflysninger og udsættelser.

Ambassador's cup, som skulle have været afholdt først i februar er nu udsat. Der arbejdes på at den kan afholdes på et senere tidspunkt eller afholdes virtuelt.

Som det ser ud lige nu, har jeg ikke fantasi til at forestille mig, at en planlagt brætspilsdag i Ubby 20. februar vil kunne gennemføres.

Derimod skulle det gerne blive muligt at holde brætspilsdage i Ubby og Ringsted i skolernes efterårsferie 2021.

Vi vil fra bestyrelsens side arbejde på at gøre foreningen mere synlig i offentligheden.

Vores nye medlem Henrik Falk har for nylig gjort mig opmærksom på, at vi kan reklamere for klubben på portalen Boblberg, hvilket han vil gøre, så snart vi kan mødes fysisk igen. Hvis i kender til andre steder vi kan reklamere for foreningen, så vil Henrik gerne stå for det. Desuden er han i dialog med Ringsted kommune om at skabe et muligt fælles mødested/foreningshus/kulturhus for kommunens mindre foreninger.

Som det fremgår af Nicolai Ryges nyhedsbrev fra december, er der planer om at komme i gang med det vigtige børne- og ungdomsarbejde i form af en ungdomsklub for spillere under 16 år, som efter planen skal mødes på Dagmarskolen onsdage mellem 17 og 19.

Klubben skulle oprindelig være begyndt september 2020, men er som følge af corona-restriktionerne udsat til at starte i januar 2021. Disse planer er nu ogs blevet kuldkastet, men forhåbentlig kan vi snart komme igang med dette arbejde.

Som Nicolai nævner i nyhedsbrevet, er der planlagt generalforsamling i RGK lørdag den 6. marts kl.14.30 på Cafe Vivaldi. Vi håber at covid-19 tillader dette og at mange vil møde op.

Vi ved endnu ikke, hvornår det bliver muligt at spille go på Cafe Vivaldi, og det er på nuværende tidspunkt yderst vanskeligt at skrive ret meget om RGKs planer for 2021. Derfor skal du holde øje med vores hjemmeside, hvor vi vil lægge vores planer op efterhånden som vi får mere overblik over situationen.

Pas godt på jer selv!

Godt nytår!

Peter Michaelsen, Formand for RGK 13. januar 2021
#2104

Ny persondatapolitik

På grund af corona-situationen er klubben begyndt at indsamle kontaktoplysninger på deltagerne i vores arrangementer. Disse kontaktoplysninger bliver slettet igen senest 2 måneder efter at arrangementet har fundet sted.

Disse regler er nu skrevet ind i vores persondatapolitik.

13. januar 2021
#2102

Corona-restriktioner fortsætter

Restriktionerne for at forhindre spedningen af covid-19 er blevet forlænget frem til den 17. januar, så derfor er alt aktivitet i Ringsted go klub aflyst eller udsat frem til denne dato.

Dette betyder at første gang vi kan mødes bliver den 30. januar såfremt der er kommet styr på smittesituationen til den tid.

Vi håber at kunne afholde bestyrelsesmøde denne dato, hvor vi vil diskutere den videre planlægning.

Det var meningen at Ungdoms-go skulle have været startet den 6. januar, men det fik vi aflyst inden vi nåede at annoncere det i dagspressen med mere.

Foreløbigt er alt aflyst januar måned ud, men vi vil få afholdt et møde snart mulig, hvor vi fået lagt en ny plan for opstart af ungdoms-go.

1. januar 2021
#2101

Nyt layout til hjemmeside

Hjemmesiden har ændret karater siden vi begyndte at lave vores hjemmeside. Det betød at den blev stadig mere rodet og svær at vedligeholde. Derfor giver jeg hjemmesiden et helt nyt layout i 2021.

Jeg håber at alle vil tage godt imod det nye layout.

Som sædvanligt kan man finde nyhederen fra 2020 under Historie/Arkiv/2020 til lige med nyhederne fra tidligere år.

Nicolai, webredaktør, 1. januar 2021
#2100

En guide til Go fra en begynder

Det er med stor fornøjelse, at jeg kan annoncere, at en ny grundbog om Go er på vej på dansk.

–En guide til Go fra en begynder– er en omfattende grundbog i Go skrevet af grækeren Haris Kopolos. Den dækker teori dækkende fra 30 kyu til omkring 9 kyu og er på omkring 200 sider.

Bogen er centrum for “Multilingual Go Book Project”, der går ud på at udgive og gøre en grundbog i Go tilgængeligt så mange sprog som muligt.

Bogen udkommer i en sort/hvid og en farveudgave.

Bogen er ved at blive oversat til dansk og efterhånden som hvert kapitel er oversat, bearbejdet og layoutet bliver det udgivet på projektets hjemmeside, hvor det ligger til download sammen med de indtil videre otte andre sprog.

Men det er også muligt, at downloade den danske version på Go Dojo Danmark: https://godojo.dk/en-guide-til-go-fra-en-begynder-af-haris-kapolos/

Første kapitel er nu tilgængeligt og indeholder en introduktion til Go og en gennemgang af de basale regler.

Hvis du vil læse mere om projektet eller downloade bogen på andre sprog, så er link til projektets hjemmeside: https://www.gobook.eu/

Henrik Falk, 17. december 2021
#2101

Covid-19-opdatering

Covid-19-situationen i Danmark er ikke god for tiden; og vi har fået en række restriktioner på det sidste, hvilket kommer til at påvirke klubbens aktiviteter frem til 1. marts.

Vores Nytårs-go 2. januar er aflyst. Om hvornår vi kommer til at genoptage vores almindelige klubaktiviteter er endnu uvist, men vi vil kigge på, det når vi kender situationen efter nytår.

Forsamlingsforbudet på 10 voksne kommer åbentbart til at gælde frem til mindst 1. marts. Dette betyder at alle større arrangementer før er aflyst, udsat eller afholdt online til efter 1. marts. Vi vil vende tilbage med næmere besked efter nytår.

Vi ønsker alle en god jul.

11. december 2020
#2054

Sponsorat til Go ungdomsarbejdet fra Korea

Det er med stor glæde, at Ringsted Go Klub har modtaget Go undervisningsmateriale af KSPO (Korean Sports Promotion Foundation) til brug for det kommende ungdomshold.

Vi har modtaget en stor demonstrationstavle, 20 sæt 19x19/13x13 brætter og sten, samt 10 undervisningsbøger.

Undervisningsmaterialet vil blive brugt af ungdomsholdet og til en kommende 19x19 turnering for unge, som afholdes så snart covid-19 restriktionerne tillader det.

Vi takker KSPO for sponsoratet, der kan være med til at hjælpe dansk ungdoms Go frem.

6. december 2020
#2053

Last modified: